'Feyenoord lijkt na Pedersen nog een overbodige back spoedig te gaan slijten'

'Volgende Feyenoord-exit in maak: Kopenhagen lijkt oude club Priske af te troeven'

20 augustus om 21:25
Laatste update: 21 augustus om 07:34

Niet Sparta Praag, maar FC Kopenhagen lijkt de nieuwe club van Marcos López te gaan worden. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Feyenoord hoopt naar verluidt deze week nog afscheid te nemen van de linksback.

López mocht in de eerste twee Feyenoord-duels van het seizoen nog aan de aftrap verschijnen, maar de verdediger uit Peru is door de komst van Hugo Bueno volledig overbodig geworden in Rotterdam. Als iedereen fit is, moet hij namelijk Quilindschy Hartman, Bueno en Gijs Smal voor zich dulden in de pikorde.

Vorige week werd duidelijk dat Sparta Praag, de oude club van Feyenoord-trainer Brian Priske, zich concreet had gemeld in Rotterdam. Dat lijkt echter niet de nieuwe club van López te worden, zo stelt het AD. Kopenhagen heeft zich namelijk in de strijd gemengd en de voorkeur van de linksback van Feyenoord lijkt uit te gaan naar de club uit Denemarken. Het is niet duidelijk hoeveel geld Feyenoord gaat ontvangen voor López.

Eerder op dinsdag werd al duidelijk dat Feyenoord op korte termijn ook van een andere back afscheid gaat nemen: Marcus Pedersen is hard op weg naar Torino, nu de Serie A-club ook tot een akkoord met de nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen is gekomen. Naar verluidt incasseert Feyenoord in totaal 4,5 miljoen euro voor de huur met verplichte koopoptie: een huursom van 1 miljoen euro en een latere transfersom van 3,5 miljoen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!