'Feyenoord ontvangt miljoenen van Torino: huurdeal met verplichte koopoptie rond'

'Feyenoord ontvangt miljoenen van Torino: huurdeal met verplichte koopoptie rond'

20 augustus om 19:59

Feyenoord heeft een akkoord bereikt met Torino over een transfer van Marcus Pedersen. Dat meldt Fabrizio Romano dinsdagavond. Feyenoord gaat de rechtsback verhuren met een verplichte koopoptie.

In totaal ontvangt Feyenoord 4,5 miljoen euro voor Pedersen. Dat bedrag bestaat uit een huursom van 1 miljoen euro en een latere transfersom van 3,5 miljoen. Drie jaar geleden kwam Pedersen nog voor twee miljoen euro over van Molde FK. In Turijn gaat de 23-voudig international een contract tot medio 2027 ondertekenen, met een optie voor nog een jaar.

Feyenoord verhuurde Pedersen vorig seizoen ook al met een verplichte koopoptie aan Sassuolo. Toch keerde hij deze zomer terug in Rotterdam: Sassuolo kon onder de optie in de huurdeal uit doordat het degradeerde uit de Serie A. In De Kuip hoeft Pedersen onder Brian Priske, net als onder Arne Slot, echter niet te rekenen op een basisplek.

Eerder werd duidelijk dat Pedersen zelf al tot een akkoord kwam met Torino, waardoor de transfer spoedig beklonken kan worden. Enkele dagen geleden shopte de Serie A-club al in de Eredivisie door Borna Sosa op huurbasis over te nemen van Ajax. Bij Feyenoord had Pedersen nog een contract tot medio 2026.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!