Ajax houdt toptalent Steur definitief uit handen van PSV

Kogel door de kerk: Ajax houdt toptalent definitief uit de handen van PSV

20 augustus om 20:10
Laatste update: 20 augustus om 20:14

Ajax heeft toptalent Sean Steur definitief uit de handen gehouden van PSV. De zestienjarige middenvelder heeft in Amsterdam zijn eerste contract getekend, waardoor hij tot de zomer van 2027 vastligt bij Ajax.

Steur speelt al sinds zijn achtste in de jeugdopleiding van Ajax. Op 10 mei 2024 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal tijdens de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong AZ (1-4). Komend seizoen maakt het toptalent deel uit van de selectie van Ajax O19.

Eerder leek Ajax Steur kwijt te raken aan PSV. De Eindhovenaren waren concreet in de markt voor de handtekening van het toptalent, dat in eerste instantie niet tot een akkoord wist te komen met Ajax over een profcontract. Uiteindelijk is Steur overtuigd geraakt van het sportieve plaatje in Amsterdam en zodoende heeft hij een langer verblijf bij Ajax verkozen boven een avontuur bij PSV.

"We zijn heel blij dat Sean zijn eerste contract bij Ajax heeft getekend", reageert Directeur Voetbal Marijn Beuker in gesprek met de clubkanalen. "Hij is een groot talent en de laatste jaren niet voor niets vervroegd doorgeschoven. Sean is een dynamische middenvelder die goed kan dribbelen en altijd de oplossing vooruit zoekt. We hebben veel vertrouwen in een mooie toekomst voor hem bij onze club."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!