Haye bedankt voor verrassende move naar Fortuna Sittard

'Fortuna dreigt smaakmakers kwijt te raken en waagde poging voor opvallende move'

20 augustus om 20:32
Laatste update: 20 augustus om 20:33

Fortuna Sittard heeft recent een lijntje uitgegooid naar de nog altijd clubloze Thom Haye. De middenvelder heeft de Limburgers echter een 'nee' verkocht. Nu wil Fortuna shoppen bij De Graafschap, terwijl er nog verschillende spelers kunnen vertrekken uit Sittard.

Na zijn transfervrije vertrek bij sc Heerenveen heeft Haye nog altijd geen nieuwe club gevonden. Fortuna hoopte daar volgens Voetbal International verandering in te brengen. De huidige nummer twee van de Eredivisie kreeg echter nul op het rekest. "Een aantal clubs heeft interesse getoond", zegt Wesley Verhoek, de zaakwaarnemer van Haye. "Maar de aanbieding waar Thom naar op zoek is, zat er nog niet bij. Zijn ambitie is om een mooie stap te maken naar het buitenland."

Ondertussen hoopt Fortuna Philip Brittijn (20) toe te voegen aan de selectie. De talentvolle middenvelder heeft echter een prijskaartje vam 600 duizend euro om zijn nek hangen. Dat kan Fortuna niet ophoesten. De club lijkt stiekem te hopen tot een 'creatieve oplossing' te komen, doordat Brittijn een aflopend contract heeft en de transferperiode zijn einde nadert. Fortuna denkt daarbij aan een 'riante doorverkoopclausule'.

Op uitgaand gebied kan er ook nog veel gaan gebeuren in Sittard. Zo houdt Fortuna nog rekening met exits van Alen Halilovic, Rodrigo Guth en Loreintz Rosier. Halilovic hoopt zelf ook op een transfer en maakte opnieuw indruk in de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen. Toch zijn er nog geen concrete aanbiedingen voor hem binnengekomen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!