Buijs kent absolute droomstart met Fortuna: 'Dit geeft een enorme boost'

Fortuna koploper van de Eredivisie: 'Niet naast onze schoenen gaan lopen'

17 augustus om 07:47
Laatste update: 17 augustus om 07:49

Fortuna Sittard mag zich, in ieder geval voor even, koploper van de Eredivisie noemen. De ploeg van Danny Buijs won vrijdagavond overtuigend van Almere City (3-0), waardoor het na twee speelronden op zes punten staat. De perfecte score, ziet ook Buijs na afloop van het duel met Almere.

"Dit had ik ook niet verwacht", reageert Buijs tegenover ESPN. "Je gaat er altijd voor als sporter, maar na onze voorbereiding was ik wel realistisch. We liepen al snel achter de feiten aan, omdat we veel nieuwe spelers hadden, sommige jongens later kwamen en soms een fysieke achterstand hadden. De nieuwe jongens moesten we ook nog leren kennen", omschrijft de oefenmeester de fysieke problemen waarmee zijn ploeg kampte.

Desondanks weet Fortuna de eerste twee speelronden van de Eredivisie winnend af te sluiten. "Een week voor het duel met Go Ahead hebben we voor het eerst met deze kern kunnen trainen. Dat we alles uiteindelijk vertalen naar zes uit twee, geeft een enorme boost", is Buijs trots.

Waar de overwinning van afgelopen week op Go Ahead Eagles (0-2) bij menigeen enigzins uit de lucht kwam vallen, was de zege ten koste van Almere City erg overtuigend. "We hebben hier dik verdiend gewonnen en in grote delen van de wedstrijd ook goed gespeeld. We mogen er even van genieten, maar we moeten niet naast onze schoenen gaan lopen. Het succes kan ook snel afgelopen zijn in het voetbal", stelt Buijs na afloop van het duel met Almere.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!