DFB onderzoekt mogelijke middelvinger van Boniface

Duitse voetbalbond klaagt Leverkusen-spits Boniface aan na middelvinger

20 augustus om 17:18
Laatste update: 20 augustus om 21:52

De Duitse voetbalbond (DFB) gaat een onderzoek starten naar Victor Boniface. De spits van Bayer Leverkusen zou zijn middelvinger na de wedstrijd opgestoken hebben naar de spelers van VfB Stuttgart.

Tijdens het duel om de Duitse Super Cup, die Leverkusen na een 2-2 gelijkspel uiteindelijk won na een strafschoppenserie, maakte Boniface het eerste doelpunt. Na afloop vierde hij de overwinning op een opvallende manier. Op sociale media zijn beelden verschenen waarop Boniface mogelijk een obsceen gebaar lijkt te maken richting de teleurgestelde spelers van Stuttgart.

Daarom heeft de DFB besloten onderzoek te doen naar het gedrag van de aanvaller. "Boniface wordt ervan verdacht dat hij de spelers van Stuttgart de linkermiddelvinger getoond heeft, toen hij vlak na het laatste fluitsignaal voorbij rende", vertelt een woordvoerder aan Die Tageszeitung.

Als de beschuldigingen waar blijken te zijn, is een kans dat Boniface wordt geschorst voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Hierin neemt Bayer Leverkusen het aanstaande vrijdag op tegen Borussia Mönchengladbach.