Eerlijke Slot wekt verbazing in Engeland

Eerlijke Slot wekt verbazing in Engeland: 'Word ik een beetje nerveus van'

20 augustus om 15:25
Laatste update: 20 augustus om 17:04

Gary Lineker en Alan Shearer verbazen zich over de analyse van Arne Slot na afloop van Ipswich Town-Liverpool (0-2). De voormalig profvoetballers merkten op dat de Nederlandse trainer rechtdoorzee was over de wissel van Jarell Quansah.

Het debuut van Slot in de Premier League verliep niet soepel. In de rust stond de brilstand nog op het bord en Ipswich maakte het Liverpool erg moeilijk. Hierom besloot de oefenmeester om Quansah na 45 minuten te wisselen en Ibrahima Konaté in te brengen. Na afloop van het duel was Slot goudeerlijk over de ingreep.

"We hoeven het niet over tactiek te hebben als je zoveel duels verliest. Jarell verloor elk duel, veel spelers verloren te veel duels. We hadden Konaté nodig om de lange ballen van hun nummer 9 te winnen. Dat gaf ons controle", aldus Slot.

Lineker is niet echt te spreken over de oprechtheid van de Nederlander. "Zo in alle open en eerlijkheid vertellen over het optreden van een speler is niet iets wat we Jürgen Klopp ooit hebben horen doen. Dus dat is al een verschil. Ik word er ook altijd een beetje nerveus van als trainers publiekelijk kritiek uiten op hun spelers", vertelt de oud-Brits international bij de podcast The Rest Is Football.

Ook Shearer heeft kritiek op Slot in dezelfde podcast. "Het was geen ervaren speler, toch? Ik ben benieuwd of hij dat ook had durven doen met een ervaren voetballer. Het is makkelijker om dit te doen met een jonge speler, dan met een van je grote namen", spreekt de voormalig topspits zijn verbazing uit.