'Van Dijk blijft grote leider richting en op WK'

'Koeman overtuigt Van Dijk, verdediger blijft grote leider richting en op WK'

17 augustus om 09:37
Laatste update: 17 augustus om 09:50

Virgil van Dijk was na afloop van het EK in Duitsland een van de bekritiseerde spelers van het Nederlands elftal, maar de verdediger is voorlopig nog niet klaar als international. De 33-jarige mandekker overwoog serieus om af te sluiten als speler van Oranje, maar bondscoach Ronald Koeman heeft de speler in een persoonlijk gesprek over de streep getrokken. 

Van Dijk moet tot het WK in 2026 de grote leider van Oranje blijven, meent De Telegraaf. Nederland bereikte weliswaar de halve finale van het EK in Duitsland en was tot de laatste minuut in de strijd om een finaleplek, maar het spel van de ploeg was niet om over naar huis te schrijven. Van Dijk was een van de spelers die dat zwaar werd aangerekend en de verdediger stelde na het EK dat die kritiek zwaar viel. De speler zou zelfs twijfelen om zich beschikbaar te stellen voor Oranje.

Koeman maakte vrijdag zijn voorlopige selectie bekend voor de twee Nations League-wedstrijden in september en daarin werd duidelijk dat de bondscoach bezig is met verjongen. Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Marten de Roon werden niet opgeroepen en de twee laatstgenoemden zijn klaar in Oranje. Van Dijk, die inmiddels al 33 jaar oud is, lijkt zich in ieder geval tot het WK beschikbaar te stellen als international. Het mondiale eindtoernooi vindt in 2026 plaats in de Verenigde Staten, Mexico en Canada.