Van de Kerkhof over Boscagli bij PSV

Van de Kerkhof houdt hoop op langer PSV-verblijf: 'Heb Stewart gesproken'

19 augustus om 20:14

PSV moet Olivier Boscagli laten gaan als de verdediger daadwerkelijk zelf besluit dat die weg wil, vinden René en Willy van de Kerkhof. Laatstgenoemde onthult dat hij afgelopen weekend nog met technisch directeur Earnest Stewart heeft gesproken, onder meer over de 26-jarige Monegask.

Brighton & Hove Albion is concreet in de markt voor Boscagli. The Seagulls hebben zo'n tien miljoen euro over voor de linkspoot, maar dat is PSV veel te weinig. "Ik heb het liefst dat hij bijtekent. Maar als hij dat niet wil en hij wil liever niet meer hier spelen, dan moet hij maar gaan", zegt René van de Kerkhof tegen Omroep Brabant. Boscagli beschikt over een aflopend contract en is in de zomer van 2025 transfervrij.

Willy van de Kerkhof sluit zich aan bij de woorden van zijn broer. "Niets is slechter dan spelers in je selectie die eigenlijk weg willen. Boscagli is onze beste verdediger, maar dat lost technisch directeur Earnest Stewart wel op. Ik sprak hem van het weekend nog en hij verzekert me dat alles goed gaat komen. Dus daar ga ik dan vanuit." 

Stewart moet aan de bak volgens de PSV-coryfeeën. Ryan Flamingo is in hun ogen nog niet rijp voor de basis. "Die geeft verdomme binnen een minuut twee keer een bal zomaar aan de tegenstander. Dat kan echt niet op dit niveau", foetert Willy na de wedstrijd tegen Heracles Almelo (1-3).