'Felix maakt overstap naar Chelsea'

'Transfer Felix naar Chelsea is rond, wéér een extreem lang contract in de maak'

19 augustus om 18:30

João Felix is hard op weg naar Chelsea. Volgens The Athletic hebben de Londenaren een akkoord bereikt met Atlético Madrid. De Portugees bereikte eerder al een akkoord met Chelsea over een zesjarig (!) contract.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar de transfer van Felix naar Chelsea lijkt er echt van te komen. Volgens de doorgaans goed ingevoerde David Ornstein van The Athletic hebben Chelsea en Atlético Madrid een akkoord bereikt over de 24-jarige Portugese aanvaller. Felix gaat een contract tot medio 2030 tekenen bij de Londenaren met de optie voor nog een seizoen. De medische keuring staat in de komende 48 uur gepland.

Felix kwam in het seizoen 2022/2023 al op huurbasis uit voor Chelsea. In twintig wedstrijden scoorde de aanvaller vier keer voor de Londenaren. Felix heeft nog een contract tot medio 2029 bij Atlético Madrid. Het is onbekend wat de Londenaren betalen voor de international. In 2019 namen de Madrilenen Felix nog voor 127 miljoen euro over van Benfica. Die verwachtingen van die som wist hij nooit waar te maken.

Door de transfer van Felix lijkt ook de transfer van Conor Gallagher er weer van te komen. De jeugdexponent van Chelsea bewandelt vermoedelijk de omgekeerde weg voor om en nabij de veertig miljoen euro.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!