'Chelsea ontvangt jawoord van voormalig wonderkind'

'Chelsea ontvangt jawoord van voormalig toptalent en zwaait kind van de club uit'

17 augustus om 09:21
Laatste update: 17 augustus om 11:22

Chelsea is dicht bij het vastleggen van João Félix en de club hoopt dit weekend de deal rond te krijgen. Het voormalig toptalent van Benfica speelde al op huurbasis voor The Blues en moet dat nu op vaste basis gaan doen. Kind van de club Conor Gallagher is daarentegen hard op weg naar Atlético Madrid. 

Félix kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor FC Barcelona, maar de wegen van de twee partijen scheidden deze zomer. De aanvaller, die tot 2029 onder contract ligt bij Atlético Madrid, lijkt nu echter permanent de Spaanse hoofdstad achter zich te laten. Félix maakte in 2019 de overstap van Benfica naar Atlético voor maar liefst 127 miljoen euro, maar de speler wist de enorme verwachtingen nooit echt waar te maken. Bovendien lag de speler overhoop met trainer Diego Simeone.

Chelsea is nu dicht bij het vastleggen van de speler en daarmee blijven The Blues met grote geldbedragen smijten tijdens de transferwindows onder het bewind van Todd Boehly. De club gaf al ruim 185 miljoen euro uit deze zomer en haalde spelers als Pedro Neto en Kiernan Dewsbury-Hall naar de club. Kind van de club Gallagher is juist op weg naar de uitgang. Atlético Madrid is op de goede weg om de speler vast te leggen.