Huijsen laat direct 'big impression' achter in Engeland

Huijsen (19) maakt direct 'big impression' bij Premier League-debuut: 'Bijzonder'

19 augustus om 13:44

Dean Huijsen kan terugkijken op een geslaagd debuut in de Premier League. In de Engelse media én van AFC Bournemouth-manager Andoni Iraoli krijgt de in Nederland geboren verdediger positieve recensies.

Huijsen maakte deze zomer de overstap van Juventus naar Bournemouth en debuteerde zaterdag in de Premier League-opener tegen Nottingham Forest (1-1). 'Hij oogde de hele wedstrijd betrouwbaar en speelde een dijk van een wedstrijd', stelt The Daily Echo.

Iraola is een tevreden manager. "We waren er al van overtuigd dat Dean het niveau heeft, maar het is niet makkelijk om hier te voetballen. Ik vind dat hij heel goed heeft verdedigd tegen een sterke spits als Chris Wood. Aan de bal is hij heel kalm. Bijzonder voor iemand van zijn leeftijd (19, red.)."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door AFC Bournemouth (@afcb)

Huijsen bezorgt Iraola een dilemma voor de volgende wedstrijd van Bournemouth, want de Spaanse manager heeft ook Illia Zabarnyi en Marcos Senesi tot zijn beschikking voor het centrum van de defensie. Senesi ontbrak zaterdag door een griepje.

In The Guardian klinken eveneens positieve geluiden over Huijsen, die volgens de kwaliteitskrant 'a big impression' maakte bij zijn debuut. 'Vanaf zijn eerste gewonnen luchtduel na dertig seconden was hij een zekerheidje. Heel, heel bemoedigend.'

Huijsen werd geboren in Amsterdam, maar verhuisde op vijfjarige leeftijd met zijn familie naar Andalusië en vertegenwoordigt Spanje O21. Voor het Nederlands elftal wil hij niet langer in aanmerking komen. Vorig seizoen leende Juventus hem uit aan AS Roma.