Speelwijze Van Persie bij sc Heerenveen maakt tongen los

Van Persie-tactiek maakt tongen los: 'Gewoon te hoog gegrepen op dit moment'

19 augustus om 13:25

De wijze waarop Robin van Persie sc Heerenveen tot dusver laat voetballen, maakt de tongen los. Kees van Wonderen, de voorganger van Van Persie in Friesland, is lovend over de beginnende trainer. Kenneth Perez is minder enthousiast. 

Van Wonderen kent Van Persie goed. De twee speelden in het verleden samen bij Feyenoord. Dat de voormalig topspits hem ooit zou opvolgen als trainer in het Abe Lenstra Stadion, had hij nooit voor mogelijk gehouden. "Ik had toen nooit verwacht dat Robin trainer zou worden", vertelt hij bij NOS Studio Voetbal. "Hij heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Voor het voetbal is dit een verrijking. Ik hoor positieve geluiden vanuit de technische staf over hoe hij het doet. Dus dat is hoopgevend. Nu moet je hem de tijd geven en zijn gang laten gaan."

Van Persie ging in speelronde één onderuit bij Ajax, en pakte met zijn elftal een punt tegen FC Utrecht (1-1). "Je ziet wat ze willen. Tik, tik, tik. Kort, kort, kort. Door het centrum spelen, met de keeper opbouwen", analyseert Perez zondagavond bij het ESPN-programma Dit Was Het Weekend.

Over de eerste helft is de Deense analist niet te spreken. "Ze kwamen niet veel over de middenlijn, maar het zag er wel grappig uit op eigen helft, alleen het leidde tot niets. Behalve dan dat FC Utrecht daarvan profiteerde, want ze hadden tien balveroveringen op het laatste derde velddeel van Heerenveen. Als je dit wil, dan moet je best wel goed zijn. Het gaat over veel schakels en bij Heerenveen kunnen ze dit niet allemaal. Dus het gaat ergens een keer fout. Dit is gewoon te hoog gegrepen op dit moment."

Verbetering in tweede helft

Het voetbal dat Heerenveen in de tweede helft liet zien, kan Perez wél bekoren. "In de tweede helft werd het veel directer. Het was ineens een heel leuk Heerenveen. Vol passie en energie en met veel loopacties, waarvan veel richting het doel. De buitenspelers werden aan het werk gezet. Ze hadden dertien voorzetten in plaats van de drie ten opzichte van de eerste helft", besluit hij. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!