'Opmerkelijk: Ajax weer gelinkt aan doelman, Antwerp-uitblinker op lijstje'

'Opmerkelijk: Ajax weer gelinkt aan doelman, Antwerp-uitblinker op lijstje'

19 augustus om 10:05
Laatste update: 19 augustus om 10:46

Ajax wordt in het geruchtencircuit opnieuw gelinkt aan een doelman. Jean Butez, in dienst van Royal Antwerp FC, staat volgens Sacha Tavolieri in de Amsterdamse belangstelling.

Ajax heeft al contact met de entourage van Butez, die wel open zou staan voor een verhuizing van Antwerpen naar Amsterdam. De goede relatie tussen Antwerp en Ajax zou een belangrijke factor kunnen worden in de onderhandelingen, klinkt het. Een formeel bod ligt echter nog niet op tafel.

Butez is een 29-jarige doelman uit Frankrijk, die werd opgeleid door Lille OSC en sinds 2020 uitkomt voor Royal Antwerp FC. Hij is onomstreden en werd een jaar geleden kampioen van België onder leiding van toenmalig trainer Mark van Bommel.

Vorige week bleek dat Ajax ook een poging heeft gedaan om Aaron Ramsdale te huren van Arsenal. Het eerste voorstel werd afgewezen, omdat The Gunners alleen willen verkopen. Volgens The Athletic is Ajax nog altijd optimistisch over een mogelijke deal.

Sinds de start van het seizoen verdedigt Remko Pasveer het doel van Ajax. De routinier (40) kreeg van trainer Francesco Farioli verrassend de voorkeur boven Diant Ramaj en groeide afgelopen donderdag in de Europa League-return tegen Panathinaikos uit tot de grote held. Jay Gorter staat ook nog onder contract in de Johan Cruijff ArenA. Gerónimo Rulli vertrok naar Olympique Marseille.