Ajax wil Ramsdale huren van Arsenal

'Groot nieuws uit Engeland: Ajax meldt zich bij Arsenal voor Engels international'

13 augustus om 08:50
Laatste update: 13 augustus om 09:16

Ajax heeft een poging gedaan om Aaron Ramsdale te huren van Arsenal. Met dat nieuws pakt The Athletic dinsdag uit. Het eerste voorstel werd door Arsenal afgewezen, omdat de club de Engelsman liever wil verkopen. Ajax is nog altijd optimistisch over een mogelijke deal.

Ajax zou in eerste instantie hebben geprobeerd om de 26-jarige Ramsdale te huren, maar daar wilde Arsenal dus niet aan. De Londenaren willen de reserve-doelman verkopen. Ajax blijft nog altijd geïnteresseerd en de verwachting is dan ook dat er een tweede keer toenadering zal worden gezocht. De Amsterdammers lieten eerder deze zomer Gerónimo Rulli vertrekken en hebben nu met Diant Ramaj, Jay Gorter en Remko Pasveer nog drie keepers bij het eerste elftal.

Ramsdale was meerdere jaren de eerste keeper van Arsenal. De Engelsman werd in de zomer van 2021 voor 28 miljoen euro overgenomen van Sheffield United. Sinds vorig seizoen is Ramsdale zijn plek onder de lat echter verloren aan David Raya. De Spaanse doelman werd vorig jaar gehuurd van Brentford, maar deze zomer werd hij definitief overgenomen.

De vijfvoudig Engels international verlengde in mei 2023 zijn contract bij Arsenal tot de zomer van 2026. Vorig seizoen kwam Ramsdale als stand-in van Raya tot slechts elf wedstrijden. Met het definitief overnemen van de Spanjaard lijkt hij niet veel meer speeltijd te krijgen en daarom wil Arsenal meewerken aan een vertrek. Of de tweede poging van Ajax wederom een huuroptie zal zijn, of dat de Amsterdammers hem nu wel willen kopen, is niet bekend.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!