'Nottingham Forest biedt op Feyenoord-spits Gimenez'

'Spel op de wagen: Feyenoord ontvangt Engels miljoenenbod op Gimenez'

19 augustus om 07:39
Laatste update: 19 augustus om 11:13

Santiago Gimenez kan Feyenoord mogelijk verruilen voor de Premier League. Nottingham Forest heeft zondagavond een bod ingediend voor de Mexicaanse spits, melden De Telegraaf en het Mexicaanse FOX Sports.

Nottingham Forest heeft 25 miljoen euro over voor Gimenez. Dat bedrag is inclusief bonussen. Feyenoord zal het bod niet accepteren, maar volgens De Telegraaf is 'het spel op de wagen'. Feyenoord zet in op een transferrecord. Die staat nu nog op naam van Mats Wieffer. Hij verkaste deze zomer voor 32 miljoen euro naar Brighton & Hove Albion.

Gimenez lijkt gevoelig voor de concrete belangstelling uit Engeland. De laatste weken voerden hij en zijn invloedrijke vader - oud-international Christian Gimenez - al meerdere gesprekken met Nottingham Forest. Ook manager Nuno Espirito Santo schoof aan.

Een vertrek van Gimenez valt op dit moment niet uit te sluiten. De Mexicaan, die tot de zomer van 2027 onder contract staat in De Kuip, kwam in 2022 voor zes miljoen euro over van Cruz Azul en groeide uit tot publiekslieveling. In 89 wedstrijden was hij goed voor 53 goals en 13 assists.

Sinds vorig seizoen wordt Gimenez gelinkt regelmatig aan grote clubs, waaronder Atlético Madrid en AC Milan. Niemand pakte echter door. Mogelijk valt de keuze nu op Nottingham Forest, dat het nieuwe Premier League-seizoen zaterdag begon met een gelijkspel tegen AFC Bournemouth (1-1). Gimenez scoorde zondag twee keer voor Feyenoord tegen PEC Zwolle (1-5).

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!