Farioli over opstelling Ajax

Farioli houdt poot stijf na nederlaag: 'Ik zou dan voor hetzelfde team kiezen'

18 augustus om 19:40

Francesco Farioli weigert te zeggen dat hij een fout heeft gemaakt door de basisopstelling van Ajax op de schop te gooien tegen NAC Breda. De 35-jarige Italiaan pokerde door acht nieuwe namen aan de aftrap te laten verschijnen ten opzichte van de return tegen Panathinaikos.

Brian Brobbey keerde terug in de basis, Farioli hield onder meer Steven Berghuis, Jordan Henderson en Steven Bergwijn op de bank. "Ik start altijd met de beste elf spelers", herhaalt de trainer het punt dat hij recent ook al wilde maken. "We moeten de emoties soms opzij zetten. Als ik een beslissing neem doe ik dat altijd met de juiste intenties voor de club en het team. Ik probeer altijd te kijken waar we vandaan komen en waar we heen willen met dit team en baseer daar mijn keuzes op."

"Vorig seizoen was het op fysiek vlak een slecht seizoen. We moeten nu zuinig zijn met onze belangrijke spelers", aldus Farioli, die met de kennis van nu niets anders zou doen in de voorbereiding op de wedstrijd tegen NAC. "Ik geloof dat de kracht van dit team in het collectief van de selectie zit. Als ik nu twee uur terug zou kunnen in de tijd, zou ik nog steeds hetzelfde team kiezen."

De grootste tegenvaller van deze zondag is voor Farioli het resultaat. "We gaan twee keer onnodig in de fout bij de tegengoals, dus ik denk dat die goals en deze nederlaag te voorkomen waren. Voor die fouten betalen we nu de prijs." In de blessuretijd maakte NAC uit een standaardsituatie de 2-1. "Ik denk dat Anton Gaaei bij hem had moeten blijven. Maar we praten niet over één speler, we hadden daar als team beter moeten staan om dit te voorkomen."