Hancko over Feyenoord-systeem en transfer

Hancko doet Feyenoord-boekje open: 'Er waren discussies met verschillende spelers'

18 augustus om 16:56

David Hancko is blij dat Feyenoord zich heeft kunnen herpakken tegen PEC Zwolle. De Rotterdammers wonnen in een 4-3-3-opstelling met 1-5 in de Eredivisie. De Slowaak gaat ook in op de interesse van Atlético Madrid.

Na het 1-1 gelijkspel tegen Willem II pakte Feyenoord zondag een welkome overwinning bij PEC. "We hebben twee punten verloren vorige week", steekt Hancko van wal tegenover ESPN. "Het is lastig om een uitwedstrijd te spelen. Ik ben blij met de drie punten. We hebben er deze week hard voor gewerkt. Er waren momenten in de wedstrijd dat we traag waren. Alles is nieuw, maar ik ben blij en trots op het team."

Hancko erkent dat de 4-3-3-opstelling 'natuurlijk' vertrouwd voelt. "We hebben dit al twee jaar zo gespeeld. Ik denk dat het van de tegenstander afhangt welke tactiek we moeten spelen. Er waren discussies met verschillende spelers. Aan het begin van de week kondigde de coach aan dat we gingen wisselen. Het is een kracht als we meerdere systemen kunnen spelen."

Atlético Madrid was deze zomer nadrukkelijk in de markt voor Hancko, maar inmiddels is het erg rustig rondom zijn naam. "Voor nu is alles stil", doelt de Slowaak op het contact met de Madrilenen. "Ik focus me op Feyenoord. Ik probeer hard te werken. Ik ben blij met het doelpunt en de drie punten."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!