Kwakman en Borst kritisch op PSV-directeur Stewart

Vink: 'Heeft zijn diensten voor PSV bewezen, denk niet dat PSV zonder hem kan'

18 augustus om 07:25
Laatste update: 18 augustus om 07:37

Kees Kwakman en Hugo Borst zijn van mening dat Earnest Stewart, technisch directeur van PSV, slecht is omgegaan met de situaties van Oliver Boscagli en Jordan Teze. Het tweetal is hard op weg naar de uitgang bij PSV, maar de analisten vinden dat deze situatie voorkomen had kunnen worden.

Zowel Boscagli als Teze ligt nog maar één jaar vast in Eindhoven en ze staan in de belangstelling van Brighton & Hove Albion en AS Monaco. Naar verluidt heeft PSV met de Fransen al een akkoord bereikt over een transfer van Teze, die ongeveer twaalf miljoen euro oplevert voor de Eindhovenaren. "Als ze met geld gaan strooien is het, zelfs voor PSV, onmogelijk om spelers écht te behouden en te zeggen: nee, dat doen we niet", stelt Marciano Vink bij ESPN. "En ik denk dat ook voor PSV een bepaald minimum bestaat waarbij ze spelers gewoon moeten laten gaan."

PSV-trainer Peter Bosz heeft zich afgelopen week nog lovend uitgelaten over de kwaliteiten van Boscagli. De manager noemde de Fransman zelfs 'technisch de beste speler', waarmee hij ooit heeft gewerkt. "Hij heeft zijn diensten voor PSV echt wel bewezen, ik denk dat dit PSV echt niet zonder Boscagli kan. Dus het is voor PSV ook wel wikken en wegen", reageert Vink. Borst spreekt vervolgens van 'een foutje van Stewart. "Die had hij echt moeten verlengen. Je kan een aanbieding doen, maar misschien moet je bij een verdediger wel tot het gaatje gaan. Ook als je weet dat die knurft van een Ramalho, dat je daar ook niks aan had. Dan zou ik afgelopen jaar hebben ingezet op een heel vet contract."

Kwakman vindt dat de huidige situatie voorkomen had kunnen worden als PSV op tijd vervangers had aangetrokken voor Boscagli en Teze. "Dan had je ze nu kunnen verkopen. Borst ziet dat PSV, bij een vertrek van Teze, geen rechtsbacks meer heeft in de selectie. "En dan hebben ze Shurandy Sambo ook nog weggedaan. Die ze eigenlijk nooit een kans hebben gegeven. Ik heb hem een jaar bij Sparta meegemaakt, dat was een hele goede rechtsback. Ik denk dat hij best beter had kunnen worden dan Teze."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!