Van Persie 'trots' na thuisdebuut met Heerenveen

Van Persie 'trots' na thuisdebuut met Heerenveen: 'Al in twee maanden bereikt'

17 augustus om 20:36

Robin van Persie is 'ontzettend trots' na zijn thuisdebuut voor sc Heerenveen. In eigen huis kwamen de Friezen zaterdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht. Desondanks heeft de kersverse oefenmeester genoten van een enerverende voetbaldag.

"Echt geweldig", reageert Van Persie voor de camera van ESPN, doelend op zijn thuisdebuut in een uitverkocht stadion. "Het geeft aan dat de fans geloven in onze spelers en ons voetbal leuk vinden om naar te kijken. Dat hebben we nu al bereikt, in pakweg twee maanden. Nu moeten we dat momentum vasthouden", stelt de oefenmeester.

"De fans hebben ons er in de tweede helft echt doorheen gesleept", gaat hij verder. "Daar ben ik heel blij mee. Voetbal moet bovenal leuk zijn. Er moet veel gebeuren, de fans reageren daarop. In deze wedstrijd gebeurde er van alles." Heerenveen kwam moeizaam op gang tegen Utrecht, maar in de tweede helft wist het elftal van Van Persie zijn rug te rechten.

"Ik ben wel tevreden en trots", besluit de Nederlander. "Ik geloof er heilig in dat we op deze manier nog heel veel punten gaan binnenhalen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!