Gedrag Goes (AZ) zorgt voor felle discussie bij Eretribune

Gedrag Goes (AZ) zorgt voor felle discussie bij Eretribune: 'Dat is echt bullshit'

17 augustus om 19:59

Het spel van Wouter Goes heeft een verhitte discussie ontaard in de studio van De Eretribune. Marciano Vink en Kees Kwakman zijn niet bepaald fan van de geniepigheden van Goes, terwijl Hugo Borst en Glenn Helder er stiekem wel van kunnen genieten.

Sinds het duel tussen Almere City en AZ gaat het veel over Goes. Na afloop van de wedstrijd verscheen Baptiste Guillaume met krassen en wondjes op zijn arm voor de camera. Volgens Guillaume was Goes de boosdoener, al ontkent de stopper dat zelf. Bij De Eretribune trapt Vink de discussie af. "Je hebt bijvoorbeeld Lisandro Martínez: die is niet al te groot, maar die heeft gif... Daar kunnen alle Eredivisie-verdedigers wat van leren, toch? Hij speelt echt op het randje. Hij zit erbovenop, je krijgt geen lucht bij hem. Maar er is een grens, vind ik. En Goes gaat over die grens."

Kwakman is het eens met zijn collega. "Precies zoals Marciano zegt: Wouter Goes is een jonge verdediger van AZ, wat leuk. Hij valt op met zijn goede spel en coaching, maar we hebben het nu alleen maar over zijn irritante gedrag. Andere spelers vinden dat ook: Van Polen, Veerman, Kramer... Bij spelers onderling krijgt hij ook een naam. Dat is op zich niet heel erg, maar vandaag of morgen heeft hij hem een keer te pakken."

"Wat dat betreft is het jammer dat de VAR er is. Henk Fraser en John de Wolf konden hem wel even lekker terugpakken. In plaats van in de arm van een Almere-speler knijpen, kun je beter bezig zijn met je omgeving: coachen, het neerzetten", stelt Kwakman. Borst is het daar niet mee eens, net als Helder. "Ik sluit me aan bij Hugo: liever zie ik dit ook niet, maar als ik het zie geniet ik", zegt Helder. "Zo'n jongen, met die kwaliteiten en mentaliteit: die gaat verder komen dan iemand zonder."

Kwakman kan zich niet vinden in die opvatting. "Het wordt dan onder winnaarsmentaliteit geplaatst, dat is echt bullshit. Clasie heeft dit niet", zegt de analist met verheven stem. Ook Borst en Helder praten vervolgens harder, waarna laatstgenoemde een streep onder de discussie zet. "Respect voor Keessie. Ik hou van hem, maar dit is zijn mening. Hij kijkt op zijn manier naar een speler, maar wij niet. Ik vind het mooi om te zien."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!