Schöne: 'Achteraf gezien had ik heel mijn carrière op die positie willen spelen'

Schöne: 'Bosz zei na een kwartier bij Ajax: hij is mijn nummer 6 dit seizoen'

17 augustus om 18:50

Lasse Schöne had liever langer in zijn loopbaan als verdedigende middenvelder willen spelen. Bij Ajax werd de Deen onder Peter Bosz omgeturnd tot een controleur, nadat hij in het verleden vooral als nummer 10 en rechtsbuiten werd opgesteld.

In het Helden Magazine vertelt Schöne over de posities waarop hij in zijn loopbaan speelde. "In de jeugd en mijn beginjaren als prof was ik een nummer 10. Zulke spelers waren ook mijn idolen: Michael Laudrup en Roberto Baggio. Bij Ajax was ik onder Frank de Boer ook een nummer 10, en ook rechtsbuiten."

"Bij Peter Bosz was Davy Klaassen aanvoerder en nummer 10. Daarom vertelde ik Bosz dat ik ook op zes kon spelen. Daar zou hij over nadenken", vervolgt Schöne, die uiteindelijk zijn kans kreeg. "Ajax verloor in het begin van dat seizoen thuis van Willem II met 2-1. Ik speelde niet, maar toen we drie dagen later voor de beker weer tegen Willem II moesten, zei Peter: Dit is je kans, hier heb je de aanvoerdersband en je speelt op 6; laat maar zien."

Uiteindelijk werd de eerste wedstrijd van Schöne op zijn nieuwe positie 'geweldig', zo stelt hij. "We wonnen met 5-0 en ik scoorde. Later heb ik gehoord dat Peter na een kwartier zei: Lasse is mijn nummer 6 dit seizoen. Dat is ook een mooie positie waar ik achteraf gezien wel eerder in mijn carrière had willen spelen, omdat je heel veel aan de bal komt."