RB Leipzig wint van Essen, Simons scoort

RB Leipzig mede dankzij scorende Simons naar volgende ronde van de DFB Pokal

17 augustus om 17:23

RB Leipzig heeft zaterdag mede dankzij Xavi Simons de volgende ronde van de DFB Pokal bereikt. De Oranje-international maakte één doelpunt in de 1-4 zege op RW Essen.

Simons verraste deze zomer vriend en vijand door ondanks de enorme interesse voor een langer verblijf bij RB Leipzig te kiezen. De Oranje-international speelt ook dit seizoen op huurbasis voor de Duitse grootmacht. De start is wederom veelbelovend.

Leipzig nam het in de eerste ronde van de DFB Pokal op tegen Rot-Weiss Essen, dat uitkomt op het derde niveau van Duitsland. De laagvlieger kwam al in de tweede minuut brutaal op voorsprong, maar dat bracht Leipzig niet van de leg. In de twaalfde minuut bracht Benjamin Sesko orde op zaken en vlak voor rust pakte de topploeg de voorsprong via voormalig Vitesse-aanvaller Loïs Openda.

Lang bleef die 1-2 tussenstand op het scorebord staan, maar daar kwam in de slotfase verandering in. Nadat invaller Antonio Nusa in de 84e minuut de 1-3 maakte, was het vier minuten later raak voor Xavi Simons. De Nederlander bepaalde daarmee de eindstand op 1-4.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!