'Hoedt laat Engels voetbal achter zich voor avontuur in Saudi-Arabië'

'Saudi-Arabië strikt Nederlander, oud-international verlaat Watford na sterk jaar'

17 augustus om 11:40
Laatste update: 17 augustus om 20:21

Wesley Hoedt staat op het punt Watford in te ruilen voor het Saudische Al Shabab, meldt onder meer de Saudische sportkrant Al-Riyadiah. Hoedt was het afgelopen seizoen een van de steunpilaren van de Championship-ploeg, dat desondanks een teleurstellende vijftiende plek bereikte. 

De dertigjarige Hoedt moet alleen nog de medische keuring afronden, maar verder zijn alle partijen akkoord. De centrale verdediger arriveerde in januari van vorig jaar bij Watford en dat kostte de club destijds twee miljoen euro. Hoedt had nog een eenjarig contract bij de club en volgens sommige bronnen wordt er maar liefst vijftien miljoen euro overgemaakt voor de mandekker.

Hoedt doorliep de jeugdopleiding bij AZ en ging via Alkmaar een flink buitenlands avontuur tegemoet. Na Lazio Roma, Southampton FC, Celta de Vigo, Royal Antwerp en Anderlecht werd Watford de volgende werkgever. In december van vorig jaar stelde Hoedt nog een club uit de Europese top vijf te ambiëren, en anders de Eredivisie. "Je moet altijd ambitieus blijven. Ik hoop dat ik de kans krijg om het te laten zien in de Premier League of een andere top-vijf competitie", stelde Hoedt destijds nog tegenover ESPN.