Zirkzee maakt droomdebuut en schenkt Manchester United van Ten Hag eerste zege

United opent Premier League-seizoen met zege: Zirkzee de gevierde man

16 augustus om 22:53
Laatste update: 16 augustus om 23:00

Manchester United mocht het nieuwe Premier League-seizoen op Old Trafford aftrappen tegen Fulham. 'Het nieuwe tijdperk' dat onder Erik ten Hag van start is gegaan, werd vrijdagavond begonnen met drie punten. Debutant Joshua Zirkzee maakte de enige treffer van het duel.

Met Noussair Mazraoui in de basis mocht Manchester United het seizoen 2024/2025 aftrappen. Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee maakten ook direct hun debuut. Voor laatstgenoemde werd het zelfs een droomavond.

Lang leek het in Manchester af te stevenen op een gelijkspel. Vlak voor tijd was Zirkzee echter het eindstation van een aanval die hij zelf opzette. De debutant wist 27 minuten na zijn eerste stappen binnen de lijnen van Old Trafford de enige treffer van de avond te maken. Op - voor Zirkzee - bekende wijze viel de bal achter doelman Bernd Leno.

In de blessuretijd kreeg Alejandro Garnacho nog de uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Hij miste, na een flater van Calvin Bassey, echter voor open doel. Desondanks mag Manchester United zich koploper van de Premier League noemen. De rest van de competitie komt vanaf zaterdag in actie.