Fortuna Sittard wint van Almere City

Fortuna walst over Almere heen en mag zich koploper van de Eredivisie noemen

16 augustus om 21:54
Laatste update: 16 augustus om 23:56

De tweede speelronde van de Eredivisie is vrijdagavond afgetrapt door Fortuna Sittard en Almere City. In eigen huis was Fortuna uiteindelijk met 3-0 te sterk voor de bezoekers uit Almere.

Waar Fortuna een uitstekende start van het seizoen kende, door enigzins verrassend met drie punten van het veld te stappen in Deventer, is het voor Almere City nog even zoeken naar de juiste weg met nieuwe trainer Hedwiges Maduro. Fortuna won in speelronde 1 met 0-2 van Go Ahead Eagles. Almere verloor thuis van AZ (0-1).

Al na 24 minuten spelen wist Alen Halilovic het overwicht in kansen van Fortuna ook uit te drukken in de score. De Kroaat tekende alweer voor zijn tweede doelpunt van het seizoen en loopt nu één op één in de Eredivisie.

Na rust kwam Almere de achterstand niet meer te boven. Sterker nog, Fortuna liep alleen maar verder uit. Snel na elkaar vielen de 2-0 en 3-0: in minuut 68 scoorde Kristoffer Peterson en vijf minuten later gooide Josip Mitrovic de wedstrijd in het slot. Fortuna kent daarmee een sterke seizoensstart en gaat zelfs (tijdelijk) aan kop in de Eredivisie.

Almere krijgt volgende week in eigen huis kans op ereherstel, als PSV op bezoek komt. Fortuna reist af naar de Johan Cruijff ArenA om de perfecte score in tact te proberen houden.