Driessen haalt uit naar het spel van Ajax onder Farioli

Driessen laat zich uit: 'Je ziet geen schim van het Ajax dat je hoort te zien'

16 augustus om 18:58

Valentijn Driessen heeft zich kritisch uitgelaten over de werkwijze van Francesco Farioli bij Ajax. De oefenmeester hamert bij de Amsterdammers op de fitheid van zijn spelers, maar de journalist kan zich hier niet in vinden.

"Je bent nauwelijks twee maanden onderweg. Dan kun je gewoon drie wedstrijden in een week spelen", begint Driessen in de Kick-off podcast van De Telegraaf. "Dat moet ook, want je moet gewend raken aan dat ritme. De spelers zijn dat ook gewend. Henderson bij Liverpool en Taylor en Hato bij Ajax vorig jaar. Het is onzin om daar continu mee bezig te zijn. Je moet inhoud kweken en dat kweek je niet door ze continu op de bank te zetten."

"Voor Brobbey en Bergwijn is het een heel ander verhaal, want zij kwamen van het EK", gaat Driessen verder. Steven Bergwijn kampte met een lichte blessure, terwijl Brobbey geblesseerd raakte bij het Nederlands elftal. "Ik zag ze lopen en je ziet ook gewoon dat ze niet honderd procent fit zijn."

Vervolgens gaat Driessen in op het spel van Ajax in de eerste officiële duels van het nieuwe seizoen. "Laat Ajax nu eens voetballen op z’n Ajax", stelt de journalist. "Je ziet geen schim van het Ajax dat je hoort te zien. Dan kan het verdedigend allemaal prima in orde zijn, maar altijd op de nul spelen komt op een gegeven moment je strot uit."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!