Taylor reageert op penaltyreeks tegen Panathinaikos

Geen twijfel over penalty bij Ajax: 'Heb gelijk mijn vinger opgestoken'

16 augustus om 16:43
Laatste update: 16 augustus om 16:47

Kenneth Taylor heeft zelf zijn verantwoordelijkheid genomen tijdens de memorabele penaltyreeks van Ajax tegen Panathinaikos. De middenvelder moest zelfs twee keer aanleggen vanaf elf meter en zag beide pogingen achter de doelman in het net verdwijnen.

Na twee wedstrijden en een verlenging was er nog geen winnaar tussen Ajax en Panathinaikos en zodoende moest een penaltyserie voor de beslissing gaan zorgen. Taylor pakte zijn verantwoordelijkheid op het moment dat Francesco Farioli vroeg naar vijf spelers die een strafschop durfde te nemen. "Ik heb toen ook mijn vinger opgestoken, ja’", tekent Voetbal International op. "Ik denk dat het belangrijk is om daar je verantwoordelijkheid in te pakken. En ik ben wel vrij zeker van mijn eigen penalty."

Vervolgens vertelt Taylor dat Ajax sinds de duels met FK Vojvodina traint op het nemen van strafschoppen. "Elke keer na de partijvorm op de training deden we penalty’s, dus we hebben er wel op getraind, ja", aldus de middenvelder. "Hoe dat bij mij ging? Nou, ik had er wel één gemist. Dat kan gebeuren natuurlijk, in de wedstrijden moeten ze erin, dat is het belangrijkste."

Tijdens de penaltyreeks zag Taylor dat zijn goede vriend Brian Brobbey tweemaal miste. "Ja, bij Brian ging dus wél alles erin op de training! Ook op deze manier. Klote voor hem dat er dan nu niet uitkomt, maar de volgende gaat erin", vertelt Taylor. "Het is natuurlijk ook lastig om op te trainen: een volle Johan Cruijff Arena of het trainingsveld, dat is wel wat anders. Maar je probeert het zo goed mogelijk na te bootsen, dat hebben we wel gedaan. Ik heb Brian maar even met rust gelaten. Hij baalde er wel echt van, maar was natuurlijk wel gewoon blij dat we door zijn."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!