Taylor wil rentree maken in Oranje

Oranje-klant dankt Farioli voor uitnodiging: 'Denk wel dat dat meespeelt'

16 augustus om 15:26

Kenneth Taylor heeft zijn zinnen gezet op een spoedige rentree in het Nederlands elftal. Sterker nog, de middenvelder van Ajax bestempelt minuten maken in Oranje als een van grootste doelstellingen van dit seizoen. De voorbereiding van Francesco Farioli heeft hem in ieder geval goed op weg geholpen, meent Taylor.

Dat Taylor opgenomen is in de 35-koppige voorselectie van Oranje, zag hij op sociale media. "Ik kwam er net pas achter, ik ben er heel blij mee natuurlijk", liet Taylor optekenen door het Algemeen Dagblad. "Dit is wel waar je het voor doet."

Taylor droeg in maart van 2023 voor het laatst het shirt van het Nederlands elftal. Het door een buikgriep flink gehavende Oranje stond toen na nog geen half uur spelen al met 3-0 achter tegen Frankrijk en tot overmaat van ramp werd Taylor al na 33 minuten gewisseld. Sindsdien werd de 21-voudig international niet meer opgeroepen. 

Nu, anderhalf jaar later, verschijnt Taylor weer op de radar van bondscoach Ronald Koeman. "Dat was zeker een doel voor mij, een terugkeer bij Oranje. Daar geef ik alles voor en daar train ik elke dag hard voor. Nu is het aan mij om te laten zien dat ik erbij hoor." 

Volgens Taylor heeft de voorbereiding van Farioli bij Ajax er mede voor gezorgd dat hij weer op de voorlopige Oranje-lijst is verschenen. "Ik denk wel dat dat meespeelt. Er is best veel veranderd. Ik ben ook een betere speler dan twee maanden geleden."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!