Priske denkt na over 4-3-3

Priske denkt na over ingreep: 'Maar niet terecht om dat de schuld te geven'

16 augustus om 15:07

Brian Priske sluit niet uit dat Feyenoord snel weer teruggrijpt naar het systeem met vier verdedigers. De trainer van de Rotterdammers is niet blind voor de kritiek op zijn manier van spelen, al is vooral de filosofie van Feyenoord heilig voor de Deen. 

De afgelopen tijd klonk er flink wat gemor in Rotterdam-Zuid. Waarom voerde Priske een 3-4-3-systeem in, terwijl Feyenoord onder Arne Slot successen behaalde in een systeem met vier verdedigers? Op de persconferentie in aanloop naar het duel met PEC Zwolle ging de trainer van Feyenoord uitgebreid in op vragen over zijn systeem. "De formatie is meer een handvat om de spelers op de juiste startposities te krijgen, maar het belangrijkste is de filosofie."

Volgens Priske wil Feyenoord vooral 'dominant, dapper en onverzettelijk' zijn. "Als je naar Feyenoord kijkt, moet je dat terugzien op het veld. Tegen Willem II waren we dominant. Of het je nu beviel of niet wat je zag, we hadden wel moeten winnen. Het is nu niet terecht om het systeem de schuld te geven."

Toch geeft de Deen aan open te staan voor het idee de boel op de schop te gooien. "Ik ben vrij pragmatisch als het aankomt op formaties. Ik wil alleen geen compromissen als het aankomt op de filosofie. Daar sleutel ik niet aan. Het systeem kan ik wijzigen. Wanneer? Dat kan elke wedstrijd zover zijn. Dat bespreek ik met mijn staf en mijn spelers."

PEC Zwolle - Feyenoord begint zondag om 14.30 uur. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!