De voorselectie van Oranje onder de loep

Voorselectie Oranje onder de loep: de meest opvallende aanwezigen én afwezigen

16 augustus om 13:30

De 35-koppige voorselectie van het Nederlands elftal kent de nodige verrasingen. Bondscoach Ronald Koeman heeft een aantal nieuwelingen opgenomen, en tegelijkertijd ook een aantal ervaren internationals thuisgelaten. VoetbalPrimeur zet de meest opvallende namen op een rijtje. 

Opvallende afwezigen

De meest opvallende afwezige in de voorselectie van Oranje is wellicht Memphis Depay. De aanvaller, op wie Koeman het gehele EK in Duitsland een beroep deed, is clubloos na zijn vertrek bij Atlético Madrid. Het is dan ook om die reden dat hij er nu niet bij zit. Ook Georginio Wijnaldum, eveneens EK-deelnemer, maakt geen deel uit van de voorselectie. 

Datzelfde geldt voor Frenkie de Jong en Marten de Roon. De afwezigheid van eerstgenoemde komt voort uit fysieke malheur. De Jong is zoals bekend nog altijd herstellende van dezelfde enkelblessure die hem ook aan de kant hield tijdens het EK. De Roon lijkt concurrentiestrijd van spelers als Quinten Timber, Jerdy Schouten en Mats Wieffer te hebben verloren. 

Opvallende aanwezigen

De selectie kent ook een aantal verrassingen. Zo is Crysencio Summerville opgenomen in de voorselectie. De vleugelaanvaller kan terugkijken op een zeer indrukwekkend seizoen bij Leeds United. Onlangs verdiende hij een miljoenentransfer naar West Ham United. Ook Justin Kluivert, Kenneth Taylor en Brighton-verdediger Jean Paul van Hecke zijn (voorlopig) van de partij. In mindere mate valt op dat Jordan Teze, die PSV mogelijk gaat inruilen voor AS Monaco, op de lijst staat. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)