NAC Breda meldt zich bij AZ voor Mexx Meerdink

'Eredivisie-club wil Meerdink met huurdeal en optie tot koop losweken bij AZ'

16 augustus om 12:25
Laatste update: 16 augustus om 12:25

NAC Breda wil zich gaan versterken met Mexx Meerdink. Dat meldt Voetbal International vrijdagmiddag. De spits staat nog tot medio 2027 onder contract bij AZ, waar zijn perspectief op speeltijd gering is. 

VI weet dat de interesse van NAC ook al heeft geleid tot contact met AZ. De promovendus, die vorige week vrijdag hard onderuit ging bij FC Groningen (4-1), heeft zich onlangs gemeld in Alkmaar. 

Duidelijk is dat AZ in principe over staat voor een vertrek van Meerdink, al houdt het volgens VI nu nog 'de boot af'. De 21-jarige spits werd de tweede helft van het afgelopen seizoen al bij Vitesse gestald. Daar lukte het hem niet om in acht Eredivisie-wedstrijden tot scoren te komen. Afgelopen vrijdag speelde hij 45 minuten mee met Jong AZ, dat Roda JC op de pijnbank lengde: 6-1. 

NAC ziet in Meerdink een speler die veelzijdigheid met zich meebrengt. Hij kan immers op diverse posities in de voorhoede uit de voeten. De club trainer Carl Hoefkens aast op een huurdeal met een optie tot koop. 

Meerdink was in juni, tijdens het EK in Duitsland, nog te gast in de Oranjekantine van VoetbalPrimeur. Daar gaf hij aan voor zijn kans te willen gaan bij AZ. "De club heeft heel veel vertrouwen in mij. Dat hebben ze uitgesproken. Het is eerst aan mij om fit te worden. Ik blijf bij AZ en ik kan vechten voor mijn kans", zei hij destijds. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!