Farioli komt met anekdote over penaltyheld Pasveer

Farioli deelt anekdote over penaltyheld Pasveer: 'Dat heeft hij heel serieus genomen'

16 augustus om 00:20

Francesco Farioli heeft donderdagavond één van de meest bizarre wedstrijden uit zijn carrière meegemaakt. De coach looft zijn spelers na de ellenlange penaltyreeks tegen Panathinaikos en in het bijzonder pikt hij zijn doelman Remko Pasveer eruit.

"Het zag eruit als een wedstrijd waarbij alles de verkeerde kant op ging. We hadden vier matchpoints voor we uiteindelijk de winnende maakten", concludeert Farioli tegenover Ziggo Sport over de penaltyserie. "Het was echt ongelofelijk. De laatste vier penalty's bleef ik gewoon op de bank zitten, omdat het zo spannend was. Ik kan me niet voorstellen hoe de spelers zich hebben gevoeld."

Toen Farioli een beetje van de schrik was bekomen, kon hij niet anders dan zijn spelers complimenten geven over de manier waarop ze zich getoond hebben. "Dit is wel de spirit die we nodig hebben. We zijn niet perfect, maar ik kan niet anders zeggen dan dat deze jongens alles hebben gegeven."

Ook voor Pasveer was Farioli erg blij. "Ik ben heel blij voor hem. Hij verdient ook een speciale avond als dit. Voor de wedstrijd hadden we het over foto’s in de hal bij Ajax. Daar stond geen clean sheet van hem bij. Toen zei hij: 'Laten we dan eens iets anders proberen'. Dat heeft hij vrij serieus genomen. Ik denk dat hij nu wel een mooie foto in de hal bij Ajax moet krijgen."