Sneijder komt met opbouwende kritiek voor Baas

Sneijder steunt Ajax-dissonant: 'Veel slechte passes, maar hij staat er zo weer'

15 augustus om 21:24

Wesley Sneijder vindt het erg jammer dat Youri Baas een mindere eerste helft speelt voor Ajax tegen Panathinaikos. De analist zag dat de jongeling, die eerder veel indruk maakte, een aantal verkeerde passes gaf, maar Sneijder zou hem zeker niet slachtofferen.

"Met Baas hebben we iemand die er lekker onderuit kan voetballen, maar laat dat nou degene zijn bij wie het allemaal begon", vertelt Sneijder bij Ziggo Sport over het mindere eerste kwartier dat Ajax tegen Panathinaikos speelde. "Met heel veel slechte inpasses, niet opletten, of niet gecoacht worden. Je moet als speler van Ajax weten dat er een tegenstander in je rug kan komen."

Baas speelde tot nu toe een aantal hele sterke wedstrijden voor Ajax en dus vindt Sneijder het ook niet gek dat hij een keer onder dat niveau speelt. "Dat vind ik niet. Maar ik had van hem meer verwacht, omdat hij die kwaliteiten wel heeft. Maar als hij er al niet onderuit kan voetballen, wordt het lastig." Baas staat sinds de komst van Farioli steevast naast Josip Sutalo in het hart van de Amsterdamse defensie.

Sneijder zou Baas dan ook niet wisselen in de rust, ondanks het feit dat Ajax Ahmetcan Kaplan nog op de bank heeft. "Zo'n jongen heeft een fantastische voorbereiding gedraaid en is nu even niet lekker begonnen aan de wedstrijd. Hem wisselen zou ook wel killing zijn voor zo'n speler. Ik zou het niet doen. In de kleedkamer zal hij met die momenten geconfronteerd worden en dan staat hij er zometeen weer."