Sneijder wil nieuwe nummer 10 zien bij Ajax

Sneijder noemt linie waarin Ajax moet versterken: 'Vind wie er nu lopen te licht'

15 augustus om 21:05

Wesley Sneijder is van mening dat Ajax deze zomer zeker een goede middenvelder moet halen. De analist vertelt bij Ziggo Sport dat hij Kenneth Taylor en Kian Fitz-Jim voorlopig iets te licht vindt voor de nummer 10-positie.

"Ik zou er nog een goede middenvelder bij halen", luidt de conclusie van Sneijder over de huidige selectie van Ajax. "Gewoon iemand erbij. Ik vind Taylor en Fitz-Jim dan misschien te licht voor de nummer 10-positie, niet creatief genoeg. Als je dat sprankelende voetbal weer bij Ajax wil zien, dan zal je creativiteit moeten hebben." Ook vertelt Sneijder dat hij nog niet enorm onder de indruk is van Jordan Henderson.

Sneijder vindt dat Fitz-Jim en Taylor niet de echte aanvallende middenvelders zijn die Ajax zoekt. Toch begrijpt de analist ook wel dat Francesco Farioli met de huidige selectie voor het duo moet kiezen. "Ondersteuning bieden aan Chuba Akpom, dat kunnen ze wel. Ze sluiten veel aan en duiken de zestien in. Ik snap wel heel goed dat hij (Farioli, red.) voor hen kiest." Tegen sc Heerenveen begonnen Kristian Hlynsson en Branco van den Boomen nog als meest aanvallende middenvelders.