PSV wil Olaru overnemen van FCSB

'PSV wil shoppen in Roemenië en brengt bod van zes miljoen uit'

15 augustus om 14:12

PSV is in onderhandeling met FCSB, voorheen Steaua Boekarest, over een overgang van Darius Olaru, meldt het Roemeense Gazeta Sporturilor. Gigi Becali, eigenaar van de recordkampioen van Roemenië, heeft al onthuld dat de club een aanbieding heeft binnengekregen voor de 26-jarige middenvelder annex aanvaller.

Becali wil niet zeggen of de aanbieding van PSV komt. Duidelijk is dat FCSB ongeveer acht miljoen euro verlangt voor Olaru, al is er ruimte voor onderhandeling. De eigenaar stelt dat FCSB bereid is zijn aanvoerder na het tweeluik met LASK Linz in de play-offs van de Europa League te laten gaan. Op 29 augustus staat de return op het programma.

Volgens het Roemeense medium komt de desbetreffende aanbieding dus van PSV. De Eindhovenaren zouden zes miljoen euro hebben geboden voor de diensten van Olaru. Naar verluidt moet het verschil tussen vraag en aanbod geen problemen opleveren. In Roemenië wordt gesproken van een 'kolossale transfer', mocht de twintigvoudig international de stap naar PSV zetten.

Olaru speelt sinds 2020 bij FCSB en speelde sindsdien 183 officiële wedstrijden voor de club. Daarin scoorde hij veertig keer en gaf hij 33 assists. Olaru is geen onbekende van PSV'ers Joey Veerman en Jerdy Schouten. Het afgelopen EK stonden ze tegenover elkaar in de achtste finales, waarin Oranje zegevierde. Olaru was toen invaller.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!