Osman geeft eerste interview als Feyenoord-speler

Osman: 'Dat is het eerste wat in me opkwam toen Feyenoord ter sprake kwam'

15 augustus om 13:02
Laatste update: 15 augustus om 13:05

Ibrahim Osman wil zich bij Feyenoord ontwikkelen tot een betere speler. De jongeling wordt door de Rotterdammers voor een jaar gehuurd van Brighton & Hove Albion. Osman voelt het vertrouwen van de mensen binnen de club.

"Het geeft me een goed gevoel en ik denk dat het goed is voor mijn ontwikkeling", begint Osman in een interview met de clubkanalen. "Het nieuws kwam als een verrassing voor mijn familie en vrienden. Ze waren heel blij voor me, want Feyenoord is een van de grootste clubs in Nederland. Ik heb een goed gesprek gehad met de directeur Dennis te Kloese en de trainer. Ze hebben me geïnformeerd over de plannen van Feyenoord."

Het is een bewuste keuze van Osman om een jaar uit te komen op huurbasis voor Feyenoord. "Ik voelde dat dit de juiste plek voor mij is. De eerste indrukken zijn goed", aldus de aanvaller. "Rotterdam is een mooie stad. Ik heb de trainingsfaciliteiten gezien en die zijn top. Ik ben jong, dus ik moet aan speeltijd komen. En ook de speelstijl spreekt me aan. Bij Feyenoord krijgen jonge spelers de kans om zich te ontwikkelen."

Voorafgaand aan zijn tijdelijke overstap sprak Osman met Feyenoord-trainer Brian Priske. "Hij weet wat mijn mogelijkheden als speler zijn. Ik wil met mijn kwaliteiten het team op en buiten het veld helpen", vertelt de jongeling. "Daarnaast wil ik bepaalde facetten in mijn spel verbeteren. Ik ben snel en behendig. Ik ben ook heel direct. Ik ben een rustige jongen. Heel kalm. Ik laat mijn voeten spreken op het veld."

Wat Osman al wist van Feyenoord? "Ik wist dat Robin van Persie hier speelde. Dat was het eerste wat in me opkwam toen Feyenoord ter sprake kwam." Er is geen optie tot koop opgenomen in de deal en zodoende keert Osman na een jaar in Rotterdam weer terug naar Brighton.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!