Feyenoord heeft beet en neemt miljoenenaanwinst Brighton op huurbasis over

Feyenoord heeft beet en neemt miljoenenaanwinst Brighton op huurbasis over

15 augustus om 10:00
Laatste update: 15 augustus om 10:12

Feyenoord heeft Ibrahim Osman binnen. De Rotterdammers maken samen met Brighton & Hove Albion bekend dat de Ghanese aanvaller dit seizoen op huurbasis in De Kuip actief zal zijn. Feyenoord heeft geen optie tot koop bedongen.

De huurtransfer van Osman naar Feyenoord hing al even in de lucht. Brighton nam de rappe buitenspeler eerder deze zomer over van FC Nordsjaelland en betaalde daarvoor maar liefst 19,5 miljoen euro. The Seagulls zitten echter ruim in hun aanvallers, waardoor Feyenoord nu aan de haal kan gaan met Osman. Brighton-directeur David Weir noemt de verhuur van Osman 'een uitstekende kans' voor de linksbuiten.

Naar verluidt zal Feyenoord het salaris van Osman gaan betalen. De Rotterdammers zien hem als een buitenkansje. Trainer Brian Priske kent Osman goed en was groot voorstander van zijn komst. In een eerder stadium hoopte Feyenoord Facundo Buonanotte van Brighton als extra aanvaller naar De Kuip te halen, maar de aanvaller koos voor een huurmove naar Leicester City.

Bij Feyenoord zal Osman gaan spelen met nummer 38. In gesprek met de clubkanalen laat hij weten blij te zijn met zijn move. "Bij Feyenoord krijgen jonge spelers de kans om zich te ontwikkelen. Voor mijn ontwikkeling is het goed om hier te spelen en facetten van mijn spel te verbeteren. En ik wil met mijn kwaliteiten het team helpen om mooie dingen te bereiken in de Eredivisie en in Europa."