Brighton activeert ontsnappingsclausule Rutter

'Brighton activeert ontsnappingsclausule van 46 miljoen na deal met Feyenoord'

15 augustus om 11:27
Laatste update: 15 augustus om 11:56

Brighton & Hove Albion heeft de afkoopclausule van Georginio Rutter betaald, meldt Engelse media. De 22-jarige aanvaller van Leeds United moet nu zelf beslissen of hij de stap naar Brighton wil maken. De Premier League-club heeft aanvaller Ibrahim Osman net verhuurd aan Feyenoord en lijkt direct door te schakelen.

Rutter kwam in de winter van 2023 voor 34 miljoen euro over van Hoffenheim. De Fransman kon niet direct zijn stempel drukken bij Leeds tijdens het restant van het seizoen. Dat was vorig seizoen compleet anders; Rutter groeide uit tot een van de absolute sterspelers van Leeds United met zeven doelpunten en zestien assists in het Championship.

Dat heeft de aandacht getrokken van onder andere Brighton. Leeds wees eerder biedingen van ruim 33 miljoen euro en veertig miljoen euro af. Brighton besloot de ontsnappingsclausule, die ruim 46 miljoen euro bedraagt, van Rutter te betalen, waardoor de bal nu bij de speler ligt.

De Premier League-club verwacht dat Rutter de stap naar Brighton zal maken en bereidt alles voor om zijn transfer af te ronden. Brighton verhuurt aanvaller Ibrahim Osman aan Feyenoord en lijkt nu direct een andere aanvaller toe te voegen aan de selectie.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!