'United wil ook De Jong naar Engeland halen'

'United blaast interesse in De Jong nieuw leven in en brengt eerste bod uit'

14 augustus om 11:36

In Engeland klinkt het gerucht dat Erik ten Hag en Manchester United nog niet uitgewinkeld zijn. Sterker nog, volgens The Daily Mail is de interesse in Frenkie de Jong 'nieuw leven ingeblazen' en zou het eerste bod al op de Catalaanse tafel liggen. 

Volgens de Engelsen heeft Manchester United ruim 42 miljoen pond, omgerekend bijna 50 miljoen euro, geboden op De Jong. Dat bod zou geweigerd zijn door FC Barcelona, dat overigens wel bereid lijkt na te denken over een verkoop van de 27-jarige middenvelder. Zijn forse salaris weegt zwaar op de financiën van de Catalanen, die opnieuw moeite hebben al hun spelers in te schrijven. Zo is bijvoorbeeld aanwinst Dani Olmo nog altijd niet speelgerechtigd. 

Joan Laporta, de voorzitter van FC Barcelona, zou zo veel mogelijk van de investering van Barça in De Jong terug willen zien. Het zou gaan om zo'n 70 miljoen euro, een groot deel van de ongeveer 85 miljoen euro die de Catalanen in de zomer van 2019 betaalden aan Ajax. 

In Engeland klinken echter twijfels over of United, en dan met name het onlangs ingestapte INEOS, bereid is zo ver te gaan voor De Jong. Het sportconcern onder leiding van Sir Jim Ratcliffe is er juist op uit de kosten van The Red Devils naar beneden te brengen. 

De teller voor De Jong staat in Spanje inmiddels op 213 optredens, waarin hij zeventien keer scoorde en 21 assists gaf. De laatse maanden kampt De Jong met een slepende enkelblessure, waardoor hij ook het EK in Duitsland aan zich voorbij moest laten gaan. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!