'Als Ajax eerder begon met talenten vastleggen, hadden ze nog 230 miljoen gehad'

Van der Lem: 'Als Ajax daar eerder mee begon, hadden ze nog 230 miljoen gehad'

15 augustus om 08:17

Gerard van der Lem vindt het goed om te zien dat jonge spelers uit de Ajax-jeugd weer de kans krijgen onder Francesco Farioli. De voormalig rechterhand van Louis van Gaal bij Ajax benadrukt wel dat Farioli onder moeilijke omstandigheden moet werken in Amsterdam.

In gesprek met De Telegraaf laat Van der Lem zich uit over de huidige situatie bij Ajax. De geboren Amsterdammer was in het verleden actief als assistent-trainer van Danny Blind en Van Gaal bij Ajax, terwijl hij bij die club ook jeugdtrainer en het hoofd jeugdopleiding is geweest. "Hij is een jonge, ambitieuze coach, maar het is de vraag of hij met deze ingrediënten een lekkere soep kan maken", begint Van er Lem over Farioli.

"Het frustreert me enorm dat er de afgelopen twee jaar in Europa is gespeurd naar een beetje kwaliteit voor een veel te hoge prijs, terwijl wij vroeger gewoon spelers uit de jeugd pikten", gaat Van der Lem verder. Kan Edgar Davids niet spelen? Dan zetten we Tarik Oulida erin. Niemand had nog van Oulida, Nordin Wooter of Martijn Reuser gehoord."

"Gelukkig durft Farioli dat ook aan met Youri Baas, Dies Janse, Kian Fitz-Jim en Mika Godts. Die Godts vond ik echt lekker spelen. En het doet me goed dat onder de nieuwe technisch directeur Alex Kroes ook veel grote talenten worden vastgelegd, afgelopen week ook weer een paar. Als ze daar twee jaar geleden mee waren begonnen, had Ajax nog 230 miljoen euro op de bankrekening gehad", besluit Van der Lem.