De Roon baalt van Koopmeiners-situatie

De Roon treurt: 'Het is ontzettend jammer, ik weet dat hij dat ook vindt'

15 augustus om 07:29
Laatste update: 15 augustus om 10:37

Marten de Roon vindt het 'ontzettend jammer' dat Atalanta Bergamo zonder Teun Koopmeiners aan moest treden in de Europese Super Cup. Koopmeiners wil een transfer naar Juventus forceren, nu Atalanta zich hard opstelt in de onderhandelingen.

Atalanta zou Koopmeiners afgelopen winter hebben beloofd dat het in deze transferwindow zou meewerken aan een transfer. Hoewel de club nu tot een akkoord lijkt te zijn gekomen met Juve, liepen de gesprekken lange tijd stroef. Daardoor traint en speelt Koopmeiners niet meer voor Atalanta. Dat was ook de reden voor zijn absentie in het Super Cup-treffen met Real Madrid. "Ontzettend jammer", begint De Roon bij Ziggo Sport over de afwezigheid van zijn landgenoot.

"Ik weet dat hij het ook ontzettend jammer vindt, net als de hele situatie die speelt. Ik spreek hem veel en het is gewoon allemaal niet leuk. Ik hoop dat het snel voorbij is en de hele situatie snel wordt opgelost. Het is voor ons vervelend omdat we een geweldige speler missen en het is vervelend voor hem omdat ik weet dat hij liever op het veld zou staan dan waar hij nu is", besluit De Roon.

Het lijkt erop dat Juventus zo'n vijftig miljoen euro gaat betalen voor Koopmeiners, plus vijf miljoen aan bonussen. Atalanta wil nu eerst een vervanger in huis halen voordat het definitief een klap geeft op de transfer van de Oranje-international.