'Vader Yamal buiten levensgevaar, verdachten opgepakt en meer details bekend'

Vader Yamal buiten levensgevaar, verdachten opgepakt en meer details bekend

15 augustus om 07:09
Laatste update: 15 augustus om 10:36

Mounir Nasraoui, de vader van Lamine Yamal, verkeert definitief buiten levensgevaar, zo schrijven Spaanse media. Nasraoui werd woensdagavond neergestoken in een stadje ten noorden van Barcelona, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht. Over de steekpartij zelf zijn nu ook meer details bekend.

Woensdagavond kwam het nieuws naar buiten dat Nasraoui was neergestoken. De situatie van de vader van Yamal werd omschreven als 'ernstig', maar nu is duidelijk dat hij buiten levensgevaar verkeert. Dat schrijven Spaanse media als Relevo en Mundo Deportivo. Ondertussen zou de Spaanse politie al drie verdachten hebben gearresteerd, terwijl het niet is uitgesloten dat er nog meer arrestaties volgen.

Enkele uren voordat de vader van Yamal werd neergestoken, belandde hij volgens de Spaanse pers in een ruzie toen hij zijn hond ging uitlaten. Er werd vanaf een balkon namelijk water naar hem gegooid. Door tussenkomst van politieagenten liep een 'heftige' discussie tussen Nasraoui en de buurtbewoners niet uit de hand. Later op de dag zou Nasraoui vervolgens meerdere keren in zijn rug zijn gestoken. Of en hoe de twee incidenten precies in verband staan met elkaar, is niet duidelijk.