Clark van Liverpool naar Salzburg

'Invloed Lijnders zichtbaar: Red Bull Salzburg doet zaken met Liverpool'

14 augustus om 22:13

Red Bull Salzburg gaat zich versterken met de negentienjarige Bobby Clark. De transfer van de centrale middenvelder, die overkomt van Liverpool, kan niet los worden gezien van de aanwezigheid van trainer Pepijn Lijnders.

Clark maakte in 2018 de overstap van de jeugdopleiding van Newcastle United naar die van Liverpool. Daar klom hij op tot de beloftenploeg, een echte doorbraak in de hoofdmacht zat er niet in. Clark kwam tot veertien officiële optredens voor The Reds. Arne Slot blijkt hem niet nodig te hebben en dus trekt de middenvelder naar Salzburg.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Lijnders een rol heeft gespeeld in de deal. De Nederlandse trainer van Salzburg werkte jarenlang met Jürgen Klopp op Anfield en kent Clark uit hun gezamenlijke tijd. Salzburg betaalt volgens Fabrizio Romano een kleine twaalf miljoen euro. Liverpool bedingt bij een volgende transfer een doorverkooppercentage van 17,5 procent.

Clark was dit seizoen officieel nog speler van Liverpool O21. In de A-selectie moest hij onder meer Ryan Gravenberch en Dominik Szoboszlai voor zich dulden.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!