Meulensteen kijkt naar huidige United

Nederlandse rechterhand van Ferguson baalt van United: 'Niets meer van over'

14 augustus om 22:00
Laatste update: 14 augustus om 22:03

René Meulensteen kijkt met lede ogen naar het huidige Manchester United. De voormalige rechterhand van de succescoach Alex Ferguson ziet in de huidige ploeg niets terug van het United uit zijn tijd en daar heeft hij een aantal redenen voor.

"Wat ik toen in 2013 heb achtergelaten, daar is niet veel meer van over. Als er nog iets van over is", luidt de vernietigende conclusie van Meulensteen tegenover ESPN. "Over al die jaren zijn er zo veel verkeerde mensen betrokken geraakt bij die club. Het belangrijkste wat je voor elkaar moet krijgen wanneer je als manager bij een club gaat werken is dat je een goede cultuur moet creëren."

Meulensteen noemt het United uit zijn tijd als een perfect voorbeeld voor een ploeg met een goede cultuur. "Onder Ferguson was er een enorme winnaarsmentaliteit in die cultuur, maar ook een enorme waardering voor iedereen. Een heel warm gevoel voor iedereen binnen die club."

Ten Hag nam ook al een hoop oud-Ajacied mee naar United. Hij vertelde dat die niet allemaal uit zijn koker kwamen, maar daar gelooft Meulensteen niets van. "Als dat echt zo is, dan vind ik dat echt enorm raar. Het kan alleen maar uit zijn koker komen, omdat hij met die jongens gewerkt heeft. Hij streeft een bepaald speelplan na wat hij tot op heden nog niet heeft kunnen uitvoeren. Ik zou dat echt iets heel raars vinden als dat echt zo zou zijn."