'Toekomst van andere verdediger nu onzeker bij Ajax door opvallende Sutalo-twist'

'Toekomst van andere verdediger nu onzeker bij Ajax door opvallende Sutalo-twist'

14 augustus om 14:08
Laatste update: 14 augustus om 14:10

De komst van Daniele Rugani en een langer verblijf van Josip Sutalo bij Ajax kunnen gevolgen gaan hebben voor Ahmetcan Kaplan, zo voorspelt Voetbal International. Er bestaan daardoor vraagtekens over de toekomst van de Turkse verdediger.

Waar Ajax aanvankelijk hoopte op een exit van Sutalo, is de club nu voornemens om de Kroaat te behouden. Daarnaast wil technisch directeur Alex Kroes ook nog steeds Rugani binnenhalen. De Italiaan kan net als Sutalo ook uit de voeten als linkercentrale verdediger. Transferwatch, dat het deze transferwindow vaak aan het goede eind heeft, stelt dat men bij Ajax denkt dat Sutalo veel baat kan hebben bij de komst van Rugani.

Kaplan wordt dan mogelijk het kind van de rekening. VI omschrijft dat er nu 'vraagtekens' bestaan over de toekomst van de Turkse verdediger, die geen genoegen lijkt te nemen met een plek op de bank. Na een slepende knieblessure brak Kaplan vorig seizoen door bij Ajax. In de huidige voetbaljaargang kwam hij nog geen minuut in actie in de Amsterdamse hoofdmacht. Trainer Francesco Farioli schetste recent dat Kaplan momenteel nog niet topfit is, nadat hij later terugkwam van het EK.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!