'Ajax draait 180 graden: Sutalo-exit alleen bespreekbaar bij niet te weigeren bod'

'Ajax draait 180 graden: exit alleen bespreekbaar bij niet te weigeren bod'

14 augustus om 13:46
Laatste update: 14 augustus om 13:53

Ajax staat niet langer open voor een snelle exit van Josip Sutalo, zo schrijft Voetbal International. Waar de Amsterdamse leiding aanvankelijk hoopte op een vertrek van de Kroaat, wil de club nu alleen nog meewerken aan een transfer bij een niet te weigeren bod. Desondanks hoopt Ajax Daniele Rugani nog steeds in te lijven.

Ajax was van plan om Sutalo na een mislukt eerste seizoen te lozen en Daniele Rugani voor hem in de plaats te halen. Onder trainer Francesco Farioli begint Sutalo echter steeds meer te overtuigen. Nu zijn de Amsterdammers zelfs 180 graden gedraaid: de Kroatisch international wordt alleen verkocht als Ajax 'niet te weigeren biedingen' ontvangt, zo klinkt het.

Rugani moet desondanks nog steeds naar Amsterdam toekomen. Ajax wil de Italiaan nog steeds een jaar huren van Juventus. Voorwaarde daarvoor is dat Jakov Medic vertrekt. Zoals bekend staat de landgenoot van Sutalo in de belangstelling van onder meer VfL Bochum.

Farioli gaf eerder al aan dat hij hoopt op een langer verblijf van Sutalo. De 24-jarige stopper kwam een jaar geleden voor ruim twintig miljoen euro over van Dinamo Zagreb, maar zoals gezegd wist hij in zijn eerste seizoen bij Ajax niet te overtuigen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!