NEC legt Thomas Ouwejan vast

NEC heeft beet: 'We halen een ervaren, Nederlandse verdediger in huis'

14 augustus om 10:49
Laatste update: 15 augustus om 10:09

Het is officieel: Thomas Ouwejan is speler van NEC. De linkervleugelverdediger komt transfervrij over van Schalke 04 en tekent in Nijmegen een contract voor drie seizoenen.

Technisch directeur Carlos Aalbers licht op de clubkanalen van NEC de keuze voor Ouwejan toe. "Met Thomas halen we een ervaren, Nederlandse speler in huis. Hij biedt ons opties aan de linkerkant, zowel verdedigend als aanvallend. Daarnaast verstevigt het de concurrentie links in het centrum waar Calvin Verdonk ook uit de voeten kan."

Ouwejan geeft aan blij te zijn weer terug te keren naar Nederland. "Ik heb de afgelopen tijd veel gesprekken gevoerd met Carlos, Bram Nuytinck en de trainer. NEC is een club met veel potentie en ik heb veel zin om weer te spelen in de Eredivisie."

De 27-jarige verdediger doorliep de jeugdopleiding van AZ en haalde in Alkmaar het eerste elftal. Met 110 duels in Nederland, 77 in Duitsland (Schalke) en 15 in Italië (Udinese) achter zijn naam haalt NEC een doorgewinterde verdediger in huis. Bij Udinese speelde hij al eens met Nuytinck. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!