NEC versterkt zich met Ouwejan

'Ouwejan keert na transfervrije exit bij Schalke terug in de Eredivisie'

13 augustus om 11:27

NEC gaat Thomas Ouwejan vastleggen, meldt Voetbal International. De nummer zes van vorig Eredivisie-seizoen neemt de 27-jarige verdediger transfervrij over van Schalke 04.

Ouwejan liep eind vorig seizoen uit zijn contract bij Schalke. Op korte termijn wordt hij gekeurd bij NEC, klinkt het. Ouwejan was een aantal maanden terug eveneens in beeld bij FC Twente, waar Gijs Smal op dat moment de stap zette naar Feyenoord. De Tukkers werden niet concreet en gingen voor Bas Kuipers. Nu heeft Ouwejan alsnog zijn move naar de Eredivisie te pakken.

In 2015 brak Ouwejan door bij AZ. Via een uitleenperiode bij Udinese kwam hij in 2021 bij Schalke terecht. In Duitsland kende de linkervleugelverdediger moeizame jaren. Na eerst te zijn gedegradeerd naar de 2. Bundesliga, moest Schalke vorig seizoen vrezen voor een nieuwe degradatie. Die wisten Die Königsblauen af te wenden.

Bij NEC moet Ouwejan de concurrentiestrijd aangaan met Calvin Verdonk, die door de terugkeer van Youri Baas naar Ajax de enige optie is op linksback. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!