Bergwijn donderdag zeer waarschijnlijk in Ajax-selectie

'Goed blessurenieuws Ajax: aanvaller waarschijnlijk fit voor Panathinaikos-duel'

14 augustus om 09:25

De kans is groot dat Steven Bergwijn donderdag weer deel uitmaakt van de selectie van Ajax. De Amsterdammers spelen dan na de 0-1 zege van vorige week in Athene de return tegen Panathinaikos. 

Omdat Bergwijn de afgelopen weken kampte met de naweeën van een blessure die hij tijdens het EK in Duitsland opliep, speelde hij nog geen minuut onder Francesco Farioli, die van fitheid zijn stokpaardje heeft gemaakt. 

"Wat ik over Bergwijn wel hoorde, is dat het zo goed als zeker is, een kleine slag om de arm, dat hij bij de selectie zit voor de wedstrijd tegen Panathinaikos", vertelt ESPN-verslaggever Cristian Willaert bij Voetbalpraat. "Dat zal Farioli kennende weer acht of negen minuten worden, niet meer dan dat. Heel verantwoord."

Mocht Bergwijn daadwerkelijk in actie komen tegen Panathinaikos, dan is dat misschien wel zijn laatste wedstrijd als speler van Ajax. De vleugelaanvaller wordt al geruime tijd in verband gebracht met een vertrek. Leicester City zou geïnteresseerd zijn in hem.

Te midden van alle transfergeruchten wisselde de Oranje-international dinsdag ook nog eens van zaakwaarnemer, iets wat de geruchten alleen nog maar verder aanwakkert. Waar Nathan van Kooperen voorheen de belangen van Bergwijn behartigde, rust die taak nu op de schouders van Muy Manero. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!